2006-2018 © Svetlana Secrieru | Privacy Policy

Interviu cu revista Medicina Naturista

 

Medicina Naturista: Exista la ora actuala o “inflatie” de bioterapeuti, multi dintre ei sarlatani. Cum ati putea dovedi vds. Ca posedati, intr-adevar, capacitati vindecatoare iesite din comun?

Svetlana Secrieru: Socot ca raspunsul la aceasta intrebare il pot da sutele de pacienti care, ca sa spun asa, mi-au trecut prin maini si pe care i-am ajutat sa scape de chinurile unor boli cumplite, considerate netratabile de catre medicii alopati... Marturiile lor ar putea fi, asadar, edificatoare. De altfel, eu consider ca rezultatele concrete si nu lauda de sine ar trebui sa reprezinte unitatea de masura in domeniul bioterapiei.

Medicina NaturistaCum v-ati descoperit aceasta capacitate?

Svetlana SecrieruDe fapt, nu am descoperit-o eu, ci femeia pe care o consider cea mai puternica bioenergoterapeuta din lume, Djuna Davitasvili. In 1989, sotul meu era chinuit de o eczema care, cu toate tratamentele recomandate de medici, nu ceda absolut deloc. Profitind de faptul  ca Djuna isi anuntase prezenta la Chisinau, unde trata o personalitate basarabeana, am decis sa apelez la ea. Spre uimirea mea si a celorlalti oameni ce venisera sa-i ceara ajutorul, celebra bioenergoterapeuta ne-a spus ca vindecarea se afla in mainile fiecaruia dintre noi, ca bioenergia este un dar pe care orice om il are, intr-o mai mica sau mai


mare masura, dar pe care putini stiu sa-l foloseasca. Ulterior, Djuna a tinut o serie de cursuri la Chisinau, pe care le-am urmat si eu. Cu fiecare minut petrecut in preajma Djunei simteam puterea ei, dar in acelasi timp imi dadeam seama ca o energie similara, poate nu la fel de mare, salasuia in mine. Dupa orele de curs exersam cele invatate – modul de a face masaj bioenergetic, felul si ordinea efectuarii paselor – asupra barbatului meu. Si, spre uimirea tuturor, in numai doua luni, sotul, pe care medicii nu-l putusera face bine, era complet videcat, scapasera de acea exema suparatoare. De atunci s-au curs aproape 13 ani si nu i-a mai reaparut. Auzind de vindecarea lui, au inceput sa apeleze la mine rudele, apoi prietenii si cunoscutii acestora, si-n cele din urma s-a dus vestea in tot orasul. La inceput, nu stiam prea bine cum sa-mi folosesc bioenergia si, din dorinta de a ajuta cit mai multi oameni si a-i face bine cit mai repede, lucram ore intregi, uneori pana la epuizare... Mai tarziu am inteles ca gresesc nu numai fata de mine ci si fata de pacientii mei. Mi-am dat seama, lucrand cu oamenii, ca rezultate mult mai bune obtin daca tratez numai citiva pe zi, in sedintele de scurta durata, dar cu o eliberare intensa si uniforma de bioenergie.

Medicina Naturista: Practic, citi pacienti aveti zilnic si cit dureaza o sedinta?

Svetlana Secrieru: Astazi nu lucrez cu mai mult de trei – patru pacienti pe zi, sedintele durand maximum 20 de minute. Si chiar si asa, credeti-ma, la sfirsitul zilei, din punct de vedere energetic, sint aproape « golita ». Dar satisfactia este imensa atunci cind observ, dupa prima cura de zece sedinte, rezultatele pozitive...

Medicina Naturista: Efectuati asadar, mai multe cure?

Svetlana Secrieru: In functie de gravitatea bolii si de gradul de evolutie. Pentru afectiuni usoare sau disfunctii este suficienta o singura cura de zece sedinte, timp de zece zile consecutiv. Daca boala este mai dificila, dupa prima cura se face pauza o luna de zile, cind are loc un rpoces de regenerare a celulelor, apoi se reia tratamentul.

Medicina Naturista: Cind o persoana bolnava apeleaza la ajutorul dvs., ii cereti sa aduca datele stabilite de medicii alopati sau aveti propria metoda de diagnosticare?

Svetlana Secrieru: Deseori vin la mine oameni carora, desi au fost la mai multi medici, nu li s-a stabilit cu rpecizie un diagnostic. Nu vreau sa acuz medicina alopata, dar trebuie stiut ca, si metodele si cu metodele stiintifice de investigatie utilizate azi tot se mai fac greseli. Asa se explica de ce multi medici recomanda tratamente pentru o cu totul alta boala decit cea care, de fapt, il chinuie pe pacient. De aceea, chiar daca


iau cunostinta de diagnosticul pus de medici, realizez in paralel un “diagnostic bioenergetic”. Imi plimb miinile peste corpul persoanei respective si, cind intilnesc un deficit energetic, simt o racire a podului palmei. Cu cit problema este mai grava, cu atat senzatia respectiva este mai accentuata. Si, va rog sa ma credeti, daca un diagnostic pus de medic in functie de simtomele raportate de pacient sau de analize mai poate fi gresit, raporturile energetice ce se stabilesc intre doua organisme vii nu sint niciodata eronate, bineinteles atunci cind stii sa le interpretezi.

Medicina Naturista: Care ste opinia medicilor alopati vizavi de metodele dvs. de tratament?

Svetlana Secrieru: Unii sint sceptici, altii insa, care au apelat ori din curiozitate, ori in disperare de cauza la metodele mele, au inceput sa creada in efectul bioenergoterapiei. De altfel, chiar si in aceasta perioada am medici la tratament. Un caz impresionant a avut loc in urma cu citiva ani. O fetita din Ludus avea tumora la creier, iar specialistii ce o consultasera fusesera de acord ca operatia nu se putea realiza in Romania, ci doar in strainatate. Un profesor doctor de la spitalul din Ludus a sfatuit-o insa pe mama fetitei sa apeleze la un bioenergetician si, daca rezultatul nu va fi pozitiv, abia atunci sa o opereze. Femeia a venit la mine  si, dupa cinci serii de sedinte de bioenergie, desfasurate de-a lungul unui an si jumatate, tomografia a evedentiat un fapt ce i-a uluit pina si pe specialisti: tumora disparuse complet!

Medicina Naturista: In afara bioenergiei, mai folositi vreo metoda  de tratament? Recomandati, de exemplu, pacientilor un anume regim alimentar?Svetlana Secrieru: Consider ca, atunci cind este folosita corect, si de o persoana competenta, avind resurse energetice peste medie, bioenergia este suficienta impotriva maladiilor de orice fel. In privinta alimentatiei, nu sint adepta acelor meniuri foarte aspre, destinate “curatirii” organismului de toxine, si consider ca, mai ales in bolile grave, corpul este si asa destul de slabit. Dimpotriva , omul trebuie sa se hraneasca bine, pentru ca organismul sa devina mai rezistent la invazia bolii.

Medicina Naturista: Care sint bolile in tratarea carora ati obtinut rezultate remarcabile?

Svetlana Secrieru: De la cancere si alte maladii grave, cum ar fi epilepsia, ciroza, ulcerul, reumatismul, pinala migrene si gripe. Dar – si acest lucru trebuie retinut -, numai cei ce au avut rabdarea de a efectua curele de bioenergie pina la capat si au crezut in vindecare, chiar si in cazul unor afectiuni considerate incurabile, au reusit sa invinga raul !