Ficatul este cea mai complexă uzină a organismului

Se consideră că ficatul este cea mai complexă uzină a organismului, ficatul uman având peste 500 de funcții, indispensabile vieții normale. Aceste funcții sunt atât de complexe, încât nu există o mașină care să poate înlocui ficatul, în primul rând datorită numeroaselor funcții de sinteză a unor substanțe indispensabile vieții, și apoi datorită rolului său de detoxifiere.

Funcțiile ficatului
  • Funcție metabolică: Sinteza colesterolului, fosfolipidelor, lipoproteinelor și a lipidelor. Participă în metabolismul glucidelor și proteinelor. Sinteza unor elemente ale sângelui, precum albuminele, globulinele, și antitrombina.
  • Funcție secretorie: Producerea bilei.
  • Funcție imunizantă: Neutralizarea corpurilor externi din organism, în special a toxinelor, jucând astfel un rol important în imunitatea corpului.
  • Funcție excretorie: Descompune hemoglobina.
  • Alte funcții: Depozitează numeroase vitamine, precum vitamina A și vitamina B12, precum și o serie de microelemente esențiale. Rol în sinteza unor factori care fac sângele coagulabil. Sinteza și inactivarea unor hormoni.
Detoxifierea ficatului prelungeste viata

Pentru ca ficatul este un fel de filtru pentru sangele din organism, in el se opresc foarte multe substante care il pot imbolnavi.

Detoxifierea ficatul este benefica pentru multe probleme de sanatate. Multi pacienti apeleaza la procedurile de curatire a ficatului complementar cu tratamentul bioenergetic pentru a obtine rezultatele cele mai bune. Acest tratament este pe baza doar de produse naturale.

Programeaza-te